Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

κανο βολος

κοινη χρηση φωτο icloud
κανο βολος

Ο κ. Στουρνάρας στην τοποθέτησή του αναγνώρισε πως η πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής έχει θετικές επιδράσεις στην εμπιστοσύνη, τη ρευστότητα και την οικονομική δραστηριότητα της οικονομίας, ενώ σχολιάζοντας εκείνους που τον στοχοποιούν είπε πως απλά με τη στάση τους επιβεβαιώνουν πως η ΤτΕ βαδίζει στο σωστό δρόμο.


τσελιος ατελιε

κανο βολος

κανο βολος

Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας τόνισε τα εξής:


«Αγαπητοί συνάδελφοι,


Το 2018 η Τράπεζα της Ελλάδος συμπληρώνει 90 χρόνια λειτουργίας. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων στη διάρκεια της μακράς πορείας της οφείλεται σε τρεις βασικούς παράγοντες.


Πρώτον, στην ισχυρή θεσμική της συγκρότηση και στο πλαίσιο λειτουργίας της, το οποίο συνδυάζει αρμονικά τη θεμελιώδη επιταγή της ανεξαρτησίας με το εύλογο αίτημα λογοδοσίας και ελέγχου.


Δεύτερον, στην προσήλωσή της στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας και στο καθήκον που της επιβάλλει η συμμετοχή της στο Ευρωσύστημα και το Καταστατικό της, δηλαδή η διατήρηση της νομισματικής σταθερότητας και η ευστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος.


Τρίτον, σε εσάς! Στο υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που λειτουργώντας με αφοσίωση και συνέπεια έχει κάνει τους βασικούς στόχους της Τράπεζας δική του καθημερινή υπόθεση, ενεργώντας πάντα με γνώμονα το μακροπρόθεσμο όφελος των συμπολιτών μας.


Για εννέα δεκαετίες η Τράπεζα της Ελλάδος και τα στελέχη της υπήρξαμε θεματοφύλακες υλικών και άυλων αξιών των Ελλήνων, ο «κώδωνας του κινδύνου» για τους εκάστοτε κυβερνώντες αλλά και η πυξίδα στην οποία έστρεφαν όλοι τα βλέμματά τους όταν τα πράγματα άρχιζαν να παίρνουν το λάθος δρόμο. Παράλληλα δε, ως μέλος του Ευρωσυστήματος, λειτουργήσαμε ως άγκυρα πρόσδεσης της χώρας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.


Σε οικονομικό επίπεδο, προς το τέλος του 2017 επιτεύχθηκε τεχνική συμφωνία (Staff Level Agreement) με τους Θεσμούς για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος και χτες ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα. Η πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής έχει θετικές επιδράσεις στην εμπιστοσύνη, τη ρευστότητα και την οικονομική δραστηριότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου