Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

πορτοκαλοπιτα θερμιδες

Πηγή της Ευρωζώνης με την οποία μίλησε το βράδυ του Σαββάτου το CNN Greece επισκόπησε το πού βρισκόμαστε ως εξής:


ελευθεροτυπία τι σημαίνει

πορτοκαλοπιτα θερμιδες

πορτοκαλοπιτα θερμιδες


Δεν έχουμε καταλήξει σε κάτι ακόμα. Γίνονται πολλές συζητήσεις σε πολλά επίπεδα. Οι παρεμβάσεις σε αφορολόγητο και συντάξεις είναι επιβεβλημένες (must). Η Ελλάδα έχει εξαιρετικά μεγάλο δισταγμό για να τις αποδεχθεί και απαιτεί μια σαφή δήλωση για το χρέος.



Κύκλοι της ευρωζώνης θεωρούν πως είναι φυσικό να γίνουν αναφορές στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος στο Eurogroup, αλλά αυτές θα είναι στη βάση των αποφάσεων της 26ης Μάιου 2016, τις οποίες όμως το ΔΝΤ έχει χαρακτηρίσει με κατηγορηματικό τρόπο ως μη επαρκείς. Να σημειωθεί πως το ΔΝΤ επιμένει σε μακρά περίοδο χάριτος των δανείων του EFSF και του ESM και στην περαιτέρω επέκταση των πληρωμών τόκου και κεφαλαίου.


Στέλεχος με γνώση των συζητήσεων ανέφερε στο CNN Greece πως «από πλευράς τακτικής θα ήταν πιο σωστό η Ελλάδα να επιδιώξει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και εν συνεχεία να θέσει το ζήτημα της άμεσης αποσαφήνισης των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους». Αυτό γιατί, όπως εξήγησε, η Ελλάδα θα λάβει γρήγορα τη δόση (σ. σ. μέχρι και σήμερα η Γερμανία συνδέει την εκταμίευση της δόσης των 6,1 δισ. ευρώ με τη χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα), θα διατηρήσει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα με το ρόλο του τεχνικού συμβούλου και θα επιτρέψει στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια να λάβουν μια πολιτική απόφαση που θα μεταθέτει για μετά τις ολλανδικές και γερμανικές εκλογές τις αποφάσεις για το χρέος και τη χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.


Αυτό διευκολύνει τη Γερμανία, αλλά θα ήταν πολιτικά τοξικό για την ελληνική πλευρά, η οποία θα καλούνταν να πάρει επώδυνα μέτρα - που θεωρεί αχρείαστα-, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την άμεση τουλάχιστον συμμετοχή της στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.



πορτοκαλοπιτα θερμιδες
κρος οβερ μηχανημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου