Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

θερινό τμήμα της βουλής

αστακος γενναει αυγα

Ο Τζώρτζ Μπέρν, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold ξεκαθάρισε πως τους τελευταίους πέντε μήνες η εταιρεία αναμένει λεπτομέρειες από την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την εκκρεμούσα διαδικασία διαιτησίας. Κατά τον ίδιο η Eldorado δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη ειδοποίηση.


θερινό τμήμα της βουλής

Ο ίδιος δεν θέλησε να προεξοφλήσει τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει η εταιρεία εάν ναυαγήσει η επένδυση.


Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σημείωσε πως το σημερινό εργατικό δυναμικό της εταιρείας είναι περίπου 2.400 ατόμων στην Ελλάδα, ενώ διευκρινίστηκε πως για φόρους και εργοδοτικές εισφορές η εταιρεία καταβάλει την τελευταία πενταετία 200 εκατ. δολάρια, ήτοι έχει εισφέρει 1 δις ευρώ από το 2012 έως σήμερα.


Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold αποκάλυψε πως η εταιρεία έχει απευθυνθεί με τρεις επιστολές στην κυβέρνηση με την τελευταία να έχει αποσταλεί προσφάτως, αλλά δεν έχει λάβει καμια απάντηση από το Γραφείο του πρωθυπουργού.


"Είναι μια δύσκολη ημέρα για εμάς, αλλά έχουμε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει διάλογος σύντομα με την κυβέρνηση για την εξεύρεση μιας επωφελούς λύσης", τόνισε ο Τζώρτζ Μπέρν.


4224061


Eurokinissi



Οι αντιδράσεις...


Η απόφαση της Eldorado Gold για αναστολή των επενδύσεων στη χώρα μας, προκάλεσε «χαμόγελα» αλλά και «πονοκέφαλο».


Την ικανοποίησή της για την αναστολή επενδύσεων στην Ελλάδα από την Eldorado Gold, εξέφρασε η Κατερίνα Ιγγλέζη, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, μιλώντας στο CNN Greece.





θερινό τμήμα της βουλής
θερινό τμήμα της βουλής
μεταχειρισμενα κινητα τηλεφωνα samsung galaxy s4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου