Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

μηχανικων αυτοματισμου επαγγελματικη αποκατασταση

μηχανικων αυτοματισμου επαγγελματικη αποκατασταση

«Εμπρός New Horizons!», αναφώνησε ο επιστημονικός διευθυντής της αποστολής, Άλαν Στερν, ενώ η ομάδα του επευφημούσε στο εργαστήριο εφαρμοσμένης Φυσικής Johns Hopkins, στο Μέριλαντ, τη στιγμή που, στις 07:33 ώρα Ελλάδας, το New Horizons έστρεφε τις κάμερές του στο Ultima Thule.


μιλτος πασχαλιδης πηνελοπη

μηχανικων αυτοματισμου επαγγελματικη αποκατασταση

«Ποτέ μέχρι τώρα ένα διαστημικό σκάφος δεν είχε εξερευνήσει ένα τόσο απομακρυσμένο αντικείμενο», υπογράμμισε ο Στερν.


Η φωτογραφία που βλέπει το φως της δημοσιότητας από απόσταση περίπου μισή εκατομμυρίου μιλίων έτσι η ανάλυσή της δεν είναι η καλύτερη δυνατή.


Το Ultima Thule, όπως φαίνεται από το καρέ, έχει σχήμα κορίνας, ενώ δεν αποκλείεται να πρόκειται και για δύο αντικείμενα που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση.


Jan1 2018 press lease Image1


Πηγή: NASA


«Τα στοιχεία που έχουμε είναι εκπληκτικά και ήδη μαθαίνουμε πληροφορίες σχετικά με το Ultima», σημείωσε ο Στερν και προσέθεσε: «Από εδώ και πέρα, οι πληροφορίες θα γίνονται όλο και καλύτερες».


Το Ultima Thule βρίσκεται σε απόσταση περίπου 6,4 δισεκατομμμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Οι επιστήμονες ελπίζουν πως η παρατήρησή του θα τους επιτρέψει να κατανοήσουν καλύτερα πώς σχηματίσθηκε το ηλιακό σύστημα.



First image of #UltimaThule! At left is a composite of two images taken by @NASANewHorizons, which provides the best indication of Ultima Thule's size and shape so far (artist’s impression on right). More photos to come on Jan 2nd! https://t.co/m9ys0VhmLA pic.twitter.com/qZu0KL8uJB

— Johns Hopkins APL (@JHUAPL) 1 Ιανουαρίου 2019


μηχανικων αυτοματισμου επαγγελματικη αποκατασταση
ινστιτούτο βιολογικών ερευνών και βιοτεχνολογίας (ιβεβ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου