Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

αξιον σκεψασθαι

αξιον σκεψασθαι

Τα θέματα των καταλήψεων, των επιθέσεων αλλά και των διεργασιών που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πραγματοποιούνται αυτήν την εποχή στον ίδιο χώρο, συνιστούν ήδη ένα μεγάλο μέρος της κυβερνητικής ατζέντας με δεδομένη, επί του παρόντος, την ελαφρά αμηχανία με την οποία τα αντιμετωπίζει. Την οποία, βεβαίως, αντιλαμβάνεται και εκμεταλλεύεται επαρκώς και η αξιωματική αντιπολίτευση όπως φανερώνει και η δέσμευση του Κυρ. Μητσοτάκη προς τον Δήμαρχο Αθήνας Γ. Καμίνη ότι ο δεύτερος μπορεί να βασίζεται στην «αμέριστη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για την επιβολή του νόμου και της τάξης».


Μόλις μέσα σε δώδεκα ώρες, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, καταγράφηκαν τέσσερις επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Στη Λ. Συγγρού (ΑΝΕΛ), στην Καλλιδρομίου 54 (ΣΥΡΙΖΑ), Ιφιγένειας και Αριστείδου στην Καλλιθέα (ΣΥΡΙΖΑ) και Αγίας Ζώνης και Λ. Καραγιάννη στην Κυψέλη (ΣΥΡΙΖΑ). Μόνο μέσα στον Ιούλιο που μόλις έκλεισε, διάφορες ομάδες πραγματοποίησαν σχεδόν είκοσι επιθέσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.


2461194


Αυτό που, κατά μία έννοια, πυροδότησε το κλίμα και σε πολιτικό επίπεδο με πολλές διαστάσεις, ήταν η κυριακάτικη κατάληψη του Ναού Γρηγορίου Παλαμά στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Οι καταληψίες διαμαρτυρήθηκαν για την εκκένωση από την ΕΛ. ΑΣ. τριών κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη και είχαν δοθεί αυθαιρέτως σε πρόσφυγες. Η κίνηση αυτή, εκτός των άλλων, σηματοδότησε και ένα ακόμα αρνητικό επεισόδιο στις σχέσεις πολλών κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νίκο Τόσκα. Σχέσεις που φαίνεται πως περνούν σε δύσκολη εποχή. Οι καταληψίες του Ναού συνελήφθησαν και 26 άνθρωποι οδηγήθηκαν στο δικαστήριο στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.


Εντούτοις και οι 26 αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν εφέσεων που άσκησαν ενώ οι 9 από αυτούς είναι αλλοδαποί (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ισπανία, Μαρόκο). Εννοείται ότι όλη αυτή η ιστορία με τις επιθέσεις έρχεται στα απόνερα της μεγάλης κατάληψης του ΑΠΘ, κάτι που ήδη είχε αρχίσει να ανοίγει τον ασκό του Αιόλου εις βάρος της «κυβερνητικής ανοχής», όπως καταγγέλθηκε, απέναντι στο κίνημα «No Borders».


Στόχοι εμπρησμών ή εκτόξευσης χρωμάτων δεν ήταν μόνο τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αλλά και τα γραφεία της τεχνικής εταιρίας που έχει αναλάβει την κατεδάφιση του μέχρι πριν από λίγο καιρό υπό κατάληψη ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην περιοχή της Ευκαρπίας. Επί της ουσίας, παρατηρείται κλιμάκωση των ενεργειών ομάδων αντιεξουασιαστών, ακτιβιστών και γενικώς κινηματικών σχημάτων με στόχο την κυβέρνηση αλλά και τις παράπλευρες συνεργασίες της.




αξιον σκεψασθαι
αξιον σκεψασθαι
σφαλμα εκτυπωτη ανατρεξτε στην τεκμηριωση
ευριδικη tattoo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου