Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

κραμπα πωσ περναει

οπου φελα παντου φελα
κραμπα πωσ περναει
κραμπα πωσ περναει

Άνδρες και γυναίκες που μεγάλωσαν στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμαριάς, τότε όπου επιτρεπόταν το μπάνιο, αλλά και γυναίκες πρόσφυγες μαζί τα παιδιά τους, ακόμη και νεαρά ζευγάρια πάνω σε θαλάσσια στρώματα βουτούν στα νερά της Καλαμαριάς, στις περιοχές Καραμπουρνάκι και Αρετσού, προκειμένου να δροσιστούν, εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, παρά το γεγονός ότι τα νερά δεν έχουν κριθεί κατάλληλα για κολύμπι.


δήμος ωραιοκάστρου τηλέφωνο

«Οι ακτές της Καλαμαριάς πριν από πολλά χρόνια ήταν η πρώτη επιλογή για μπάνιο για τους Θεσσαλονικείς. Ήταν σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης και όσοι γεννηθήκαμε στην Καλαμαριά, μεγαλώσαμε μέσα στη θάλασσα. Αργότερα, με τη μόλυνση της θάλασσας απομακρύνθηκε ο κόσμος. Άνοιξαν οι κοντινές παραλίες της Περαίας, της Αγίας Τριάδας και μετέπειτα της Χαλκιδικής και ερήμωσαν οι δικές μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοτικής Εμπορικής Τουριστικής Επιχείρησης Καλαμαριάς (ΔΕΤΕΚ), Γιάννης Πενόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».


Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, αρκετοί οδηγήθηκαν και πάλι στις παραλίες της Καλαμαριάς. Σύμφωνα με τον κ. Πενόπουλο σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα νερά και όπως λέει, «ενίοτε τα αποτελέσματα είναι θετικά και ενίοτε αρνητικά. Οι έλεγχοι είναι κάπου στο όριο. Άλλες φορές τα νερά είναι κατάλληλα για κολύμβηση και άλλες όχι».



κραμπα πωσ περναει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου