Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

δάφνη αγγλικά

αγαμια του κληρου
δάφνη αγγλικά
δάφνη αγγλικά

Η Διοίκηση του Ομίλου Ανδρομέδα παρουσίασε σήμερα σε ειδική εκδήλωση τις επιδόσεις και τους στόχους της εταιρείας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ανδρομέδα Δημήτρης Βαλαχής αναφέρθηκε αναλυτικά στο σχέδιο της εταιρείας για απόκτηση των εταιρειών Νηρεάς και Σελόντα (τις οποίες πωλούν με διαγωνιστική διαδικασία οι τράπεζες πιστωτές τους).


μανα εξ ουρανου καινουρια επεισοδια

δάφνη αγγλικά


«Έχουμε την εξειδίκευση, τη γνώση και το σχέδιο για να πρωταγωνιστήσουμε στον διαγωνισμό για την εξαγορά του Νηρέα και της Σελόντα, καθώς διαθέτουμε όλα εκείνα τα εχέγγυα ώστε να προχωρήσουμε στη συγκέντρωση του κλάδου - το λεγόμενο consolidation - για να μπει η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης και κερδοφορίας. Ο στόχος, που έχουμε την επόμενη ημέρα με την επιτυχή κατάληξη του διαγωνισμού, είναι αυτή η νέα πολυεθνική εταιρεία, που θα δημιουργήσουμε, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε.



Κατά τον ίδιο στόχος της Ανδρομέδα είναι θα αξιοποιήσει κάθε δύναμη που υπάρχει στον Νηρέα και τη Σελόντα, έτσι ώστε η νέα ομάδα να μπορεί να ηγηθεί μιας πολύ μεγάλης ελληνικής πολυεθνικής εταιρίας. «Θα αλλάξουμε τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτές οι εταιρίες, έτσι ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια εταιρία πρότυπο, μια εταιρία μοντέλο. Γι’ αυτό συμμετέχουμε στον διαγωνισμό, γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι για την πρότασή μας, γι’ αυτό πιστεύουμε ότι τελικά θα είμαστε εμείς οι νικητές», ανέφερε σχετικά.


Ο κ. Βαλαχής αναγνώρισε πως η πληροφόρηση των ενδιαφερομένων για τη διαδικασία πώλησης του Νηρέα και της Σελόντα είναι «ελάχιστη». Ξεκαθάρισε δε πως η Ανδρομέδα ενδιαφέρεται και για τις δύο εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών και όχι για μια από τις δύο.


Ο ίδιος τόνισε πως ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα είναι υπόεπενδυμένος την τελευταία δεκαετία και πως το σχέδιο της Ανδρομέδα προβλέπει επενδύσεις στις δύο εταιρείες εφόσον αποκτηθούν από τον Όμιλο. Στο σημείο αυτό αποσαφήνισε πως τόσο για την εξαγορά όσο και για τις επενδύσεις δεν θα επιβαρυνθεί με δανεισμό η Ανδρομέδα, αλλά θα αντληθούν επενδυτικά κεφάλαια.


Για το εάν η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα θέσει προσκόμματα στην απόκτηση των Νηρέα και Σελόντα ο κ. Βαλαχής είπε πως η Ανδρομέδα θα απευθυνθεί στην Αρχή και πως σε κάθε περίπτωση οι σύμβουλοι της εταιρείας έχουν διαβεβαιώσει πως η Επιτροπή δεν θα αποτελέσει εμπόδιο. «Ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών είναι στρατηγικής σημασίας. Θα συμμορφωθούμε με τις όποιες υποδείξεις μας γίνουν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού», ανάφερε.


Δεδομένου ότι οι Σελόντα και Νηρέας είναι εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών , αλλά η Ανδρομέδα όχι ο κ. Βαλαχής ενημερώθηκε για το εάν υπάρχουν σχέδια εισαγωγής στο ΧΑΑ. Αν και δεν απέκλεισε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο ξεκαθάρισε πως «η Ανδρομέδα έχει δικό της επιχειρησιακό σχέδιο» και πως ο υφιστάμενος σχεδιασμός προβλέπει «αυτόνομη πορεία» εκτός του Χρηματιστηρίου.


Ο κ. Βαλαχής ανέφερε πως ο Όμιλος Ανδρομέδα αναμένει για το 2017 έσοδα 110 εκατ. ευρώ, με το 85% των πωλήσεων να προέρχονται από εξαγωγές. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αναμένεται να ανέλθουν το 2017 στα 16 εκατ. ευρώ. Όπως υπογράμμισε, η εταιρεία ξεκίνησε το 2017 νέο τριετές επενδυτικό σχέδιο ύψους 40 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει τη βελτίωση και ανάπτυξη των μονάδων εκτροφής, την επέκταση και αναβάθμιση των μονάδων συσκευασίας και τυποποίησης και φυσικά την ανάπτυξη νέων προϊόντων.


Ο Όμιλος Ανδρομέδα αναπτύσσεται με έξι παραγωγικά κέντρα σε Ελλάδα και Ισπανία. Διαθέτει παγκόσμια εξαγωγική δύναμη σε έξι ηπείρους και έχει άμεση πρόσβαση σε περισσότερους από 120 εκατομμύρια καταναλωτές.


Η Ανδρομέδα απασχολεί συνολικά 640 άτομα, εκ των οποίων τα 370 στην Ελλάδα και τα 270 στην Ισπανία. Ο Όμιλος διαθέτει καθετοποιημένη παραγωγή γόνου, εκτροφής, συσκευασίας, μεταποίησης και διανομής ψαριών. Τα βασικά είδη του Ομίλου Ανδρομέδα είναι η τσιπούρα, το λαβράκι, ο κρανιός, το μυτάκι και το φαγκρί. Η ετήσια παραγωγή γόνου ανέρχεται σε 100 εκ. ιχθύδια και η ετήσια παραγωγή φρέσκου ψαριού ξεπερνάει τους 15.000 τόνους.


Βασικός μέτοχος της Ανδρομέδας είναι η επενδυτική εταιρεία «Amerra Capital Management», fund με επενδυμένα κεφαλαία πάνω από 2 δισ. ευρώ και εξειδίκευση στον κλάδο της αγροτικής οικονομίας, με υψηλή τεχνογνωσία, με εμπειρία από πολλές αγορές σε όλο τον κόσμο. Μαζί με την Amerra, η Ανδρομέδα έχει ενδυναμώσει την ομάδα της σε επίπεδο νέων έμπειρων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο, εξειδικευμένων συμβούλων και σημαντικών στελεχών που έχουν προστεθεί στη δομή της εταιρίας, σε καίριες θέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου