Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

αυτος ο αλητης καζαντζιδης

αυτος ο αλητης καζαντζιδης

Η τουρκική λίρα έχασε σχεδόν το 17% της αξίας της έναντι του δολαρίου - εξέλιξη που προκάλεσε μία σειρά παραγόντων, όπως η κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και η απροθυμία αύξησης των επιτοκίων εκ μέρους των τουρκικών αρχών.


μπουγα μαριαννα

αυτος ο αλητης καζαντζιδης

αυτος ο αλητης καζαντζιδης

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ που ξεκίνησε με την επιβολή κυρώσεων σε Τούρκους αξιωματούχους για το ρόλο τους στην κράτηση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους, με τη λήψη πρόσθετων και σκληρότερων οικονομικών μέτρων, διπλασιάζοντας τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Τουρκία.


Ερντογάν: Πισώπλατη μαχαιριά οι πρόσφατες ενέργειες των ΗΠΑ


Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έμοιαζε τόσο άφοβος όσο και ανυποχώρητος: «Μη λησμονείτε: Αν αυτοί έχουν δολάρια, εμείς έχουμε το λαό μας, τη δικαιοσύνη και το Θεό. Θα βγούμε νικητές από τον οικονομικό πόλεμο», διεμήνυσε, μεταξύ άλλων.


Η ρητορική αυτή δυναμισμού κι ισχύος δε φάνηκε να καθησυχάζει τις αγορές. Η λίρα που φέτος έχει χάσει περισσότερο από το 40% της αξίας της έναντι του δολαρίου και του ευρώ, συνέχισε την ιλιγγιώδη πτώση της.


Ο Ροντρίγο Κατρίλ, στρατηγικός αναλυτής νομισμάτων στην Εθνική Τράπεζα Αυστραλίας, τονίζει πως οι επενδυτές είναι ολοένα και πιο ανήσυχοι για την άνοδο του πληθωρισμού και τη δυνατότητα παρέμβασης της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας – η ανεξαρτησία της οποίας αμφισβητείται από τους επενδυτές – για τη διάσωση της οικονομίας.




ποιεσ κυριακεσ ειναι ανοιχτα τα μαγαζια στο ηρακλειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου