Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

ευοσμος παρκο κυκλοφοριακης αγωγης

αγροκτημα γραντζη
ευοσμος παρκο κυκλοφοριακης αγωγης
ευοσμος παρκο κυκλοφοριακης αγωγης

Στη σύσκεψη διατυπώθηκαν οι παράμετροι του προβλήματος, προτάσεις, καθώς και σκέψεις για την αντιμετώπισή του, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μεσομακροπρόθεσμα.


ευοσμος παρκο κυκλοφοριακης αγωγης

Ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι το υπουργείο θα αναλάβει τη σίτιση των εκπαιδευτικών στις Λέσχες Αξιωματικών και προσέθεσε ότι θα διερευνηθούν από το υπουργείο χώροι που ενδέχεται να διατεθούν για τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες στέγασης, ειδικά στα δύο νησιά (Μύκονο και Σαντορίνη) που παρατηρήθηκε η όξυνση του προβλήματος.


Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Σκουρλέτης, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη «πρωτοβουλία αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον αλλά και την ανάγκη να βρεθούν οι άμεσες λύσεις σε σχέση με τη στέγαση των εκπαιδευτικών». Τόνισε ότι για τα δύο νησιά συμφωνήθηκε η ανάγκη εξεύρεσης άμεσων λύσεων με τη δρομολόγηση της μετασκευής κάποιων υπαρχόντων κτισμάτων που θα καλύπτουν το θέμα της στέγασης. Η ανακατασκευή δε των κτιρίων αυτών, σημείωσε, αφορά σε κτίρια που ανήκουν στο Δημόσιο και μπορούν να παραχωρηθούν στον Δήμο για αυτή την χρήση.


Ωστόσο χαρακτήρισε σημαντικότερο το βραχυπρόθεσμο θέμα καθώς αφορά στην οικονομική ενίσχυση των εκπαιδευτικών από την πλευρά του Δήμου. Για την περίπτωση αυτή, σημείωσε ο υπουργός, «έχουμε τη δέσμευση, εκ μέρους του δημάρχου Μυκόνου ότι θα υπάρξει το ποσό της τάξης των περίπου χιλίων ευρώ ετησίως για κάθε εκπαιδευτικό».


Η δυνατότητα αυτή, διευκρίνισε, προβλέπεται με νόμο που ψηφίσαμε στα τέλη Ιουλίου ως υπουργείο Εσωτερικών, και αφορά όσους δήμους μπορούν να δίνουν ένα έκτακτο επίδομα ενίσχυσης για σίτιση και στέγαση. Επίσης, συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης, απευθύναμε έκκληση προς τον δήμαρχο της Σαντορίνης, να πράξει κάτι ανάλογο.




α τοπικο ευβοιας ποδοσφαιρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου